Video Proton Persona Dan Harganya

Aksi fazura dan zul arifin curi kereta persona
Aksi fazura dan zul arifin curi kereta persona

Hari ini merupakan pelancaran untuk model proton persona yang terbaru, tempahan telah dibuka hari ini dan harga yang ditawarkan seperti harga persona terdahulu tetapi speksifikasi kereta ini telah diubahsuai agar pemanduan dan keselesaan lebih baik.

Lihat Gambar  Terbaru Proton Persona Dan Harganya.

Seperti yang kita ketahui, Proton akan mengeluarkan 3 buah model kereta baru sepenuhnya bagi menggantikan model sedia ada iaitu Perdana, Proton persona dan Saga pada tahun 2016. seperti yang dijanjikan , hari ini adalah hari bersejarah bagi proton persona kerana ianya adalah generasi kedua keluaran proton untuk proton persona. Sebelum ini kita dapat melihat pelbagai gambar curi dari orang ramai berkaitan proton persona.

Terdapat pelbagai warna yang menarik untuk ditempah, kereta ini dipercayai boleh bersaing dengan kereta luar kerana harga yang ditawarkan lebih murah dan lebih maju berbanding kereta keluarannya sebelum ini.

Mempunyai push start button, sistem gps dan pelbagai lagi fungsi terkini sesuai dengan peredaran zaman. Kereta ini mengunakan sportrim bersaiz 15 inci sesuai dengan saiznya yang besar..

Proton persona terbaru ini mempunyai tahap kelajuan enjin akan berada pada paras sekitar 3,000 rpm semasa dipacu pada kelajuan 110 km/j manakala pecutan dari kedudukan pegun 0-100 kmj pula mengambil masa 10.9 saat.Proton persona ini menggunakan enjin 1.6 liter VVT petrol berkuasa 107 hp pada 5,750 rpm dan 150 Nm pada 4,000 rpm. Penggunaan minyaknya melalui ciri VVT baharu yang dibangunkan didakwa mampu memberikan penjimatan sekitar 10% bagi versi automatik dan 13% bagi versi manual, jika dibandingkan dengan model terdahulu.
Bacaan penggunaan minyaknya di atas kertas disifatkan mampu mencapai 5.6 liter bagi setiap 100 km untuk versi manual manakala transmisi CVT, ia memberikan bacaan 6.1 liter bagi setiap 100 km yang diuji pada tahap kelajuan 90km/j.

 

 

Persona
Persona

 

Belakang proton persona
Belakang proton persona
Bonet proton persona
Bonet proton persona
Control Panel proton persona
Control Panel proton persona
persona
persona
persona
persona
Interior Persona
Interior Persona

Dibawah meruapakan harga yang ditawarkan oleh proton bergantung pada speksifikasi kenderaan.

harga persona
harga persona

Specifications:

Engine: 1.6-litre, Inline-4, Transverse, VVT
Power:  107hp @ 5,750rpm
Torque: 150Nm @ 4,000rpm
Transmission: 5-speed manual / CVT, FWD
Safety: 2-6 airbags, ABS, ESC, Traction Control, Hill-Hold Assist, ISOFIX (rear)

Origins: Locally-manufactured at Tanjung Malim

Video Aksi Fazura dan Zul Ariffin

About slumber 97 Articles
saya seorang blogger dan saya suka menulis berkaitan infomasi, isu isu semasa dan tip-tip berguna kepada masyarakat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*