Beli Bidai Penganti Langsir di Lazada

Bidai yang di jual oleh Bellerose (homeblind)
Bidai yang di jual oleh Bellerose (homeblind)

Bila rumah Aqil homestay da hampir siap, mulalah pening nak cari langsir. Ada member-member yang suggest suruh beli langsir di kamdar atau online sahaja. So nak jadi cerita scroll-scroll dekat online shoping lazada terjumpalah bidai yang saya rasa berbaloi dan menarik. Harga bidai ni tidaklah terlalu mahal dan memang mampu milik serta banyak pilihan warna yang korang boleh pilih.

So, bagi menjimatkan wang dan masa nak upah orang menjahit langsir, akhirnya saya beli jugak bidai ni di lazada. saya beli dengan seller homeblind . korang taip je Bellerose dekat ruangan search page lazada. Mesti akan keluar pelbagai jenis bidai yang korang minat.

Apabila pasang je memang nampak menarik. lihat gambar dan video dibawah. Video ni aku selit sekali cara nak hilangkan karat pada tingkap nako.

Antara sebab-sebab saya beli bidai ni adalah:

  1. Mempunyai lapisan yang bertindih sehingga 80% dapat menutupi ruang tingkap daripada cahaya matahari.
  2. Reka bentuk yang MODEN dan tampak bergaya
  3.  Mempunyai komponen yang kuat & kukuh
  4.  Dikawal oleh sistem rantaian mutiara maksudnya penarik dan penurun tali bidai.
  5. Boleh di lap dengan menggunakan kain lembap
  6.  Mudah untuk dipasang.
  7.  Pelbagai warna boleh dipilih
  8.  Sangat sesuai di gunakan untuk Pejabat, Sekolah  dan Rumah
bidai color hitam
bidai color hitam
bidai color grey
bidai color grey

Dibawah ni size yang perlu korang pilih:

  1. Tingkap 1 panel/ nako

Lebar 1.5 kaki x Tinggi 6 kaki / Width 46 cm x Height 183 cm

Lebar 2 kaki x Tinggi 6 kaki / Wiidth 61 cm x Height 183 cm

Lebar 3 kaki x Tinggi 6 kaki / Width 92 cm x Height 183 cm

2. Tingkap 2 panel/nako

Lebar 4 kaki x Tinggi 6 kaki / Width 122 cm x Height 183 cm

Lebar 5 kaki x Tinggi 6 kaki / Width 152 cm x Height 183 cm

3.Tingkap 3 panel/nako

Lebar 6 kaki x Tinggi 6 kaki / Width183 cm x Height 183 cm

Lebar 7 kaki x Tinggi 6 kaki / Width 213 cm x Height 183 cm

Saya beli pun banyak, kesemua tingkap saya guna bidai termasuklah ruang tamu untuk rumah homestay saya di seberang perai penang.( Aqil Homestay 0124497372-ajir)

Alhamdulilah, barang sampai dalam keadaan baik dan pembungkusan  pun amat kemas serta penghantaran dari lazada cuma mengambil masa dalam 4-5 hari bekerja sahaja. Tunjuk gambar dekat mak je terus dier mintak saya order untuk dier letak kat dapur..so jadilah hadiah untuk kelahiran dier bulan oktober ni. siapa yang tak sayang mak sendirikan.

Semoga entry ini bermanfaat untuk anda semua. tq

 

 

 

About slumber 86 Articles
saya seorang blogger dan saya suka menulis berkaitan infomasi, isu isu semasa dan tip-tip berguna kepada masyarakat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*